ITA Ensemble / Eline Arbo


Waar:
Stadsschouwburg Nijmegen

Wanneer:
25 en 26 oktober

Zo kun je ons bereiken

Stadsschouwburg Nijmegen
Keizer Karelplein 32H
6511 NH Nijmegen
Plan je route

vanaf jouw locatie

Koop je tickets

Eline Arbo regisseert Maria Kraakman in het prijswinnende toneelstuk van auteur Suzie Miller. De snoeiharde monoloog die furore maakte op West End en Broadway is nu voor het eerst in het Nederlands te zien.

Tessa is een slimme en meedogenloze strafrechtadvocaat die gespecialiseerd is in zedendelicten. Ze heeft zich los weten te maken van haar arbeidersmilieu en wordt nu omgeven door oud geld en de geprivilegieerde elite. Rechtspraak is voor haar een sport. Ze vindt dat ze in vergelijking tot haar mannelijke collega’s op een nette manier de slachtoffers van seksueel misbruik onderuithaalt. Zo houdt ze verdachten uit de gevangenis door precies genoeg twijfel te zaaien en altijd ‘de juridische waarheid’ boven tafel te krijgen. Totdat de rollen onherroepelijk omdraaien: een onverwachte gebeurtenis confronteert haar met de gespannen verhouding tussen de patriarchale macht van de wet, de bewijslast en de moraal.…

Eline Arbo regisseert Maria Kraakman in het prijswinnende toneelstuk van auteur Suzie Miller. De snoeiharde monoloog die furore maakte op West End en Broadway is nu voor het eerst in het Nederlands te zien.

Tessa is een slimme en meedogenloze strafrechtadvocaat die gespecialiseerd is in zedendelicten. Ze heeft zich los weten te maken van haar arbeidersmilieu en wordt nu omgeven door oud geld en de geprivilegieerde elite. Rechtspraak is voor haar een sport. Ze vindt dat ze in vergelijking tot haar mannelijke collega’s op een nette manier de slachtoffers van seksueel misbruik onderuithaalt. Zo houdt ze verdachten uit de gevangenis door precies genoeg twijfel te zaaien en altijd ‘de juridische waarheid’ boven tafel te krijgen. Totdat de rollen onherroepelijk omdraaien: een onverwachte gebeurtenis confronteert haar met de gespannen verhouding tussen de patriarchale macht van de wet, de bewijslast en de moraal.

Eline Arbo over Prima Facie

"Suzie Miller weet een ontzettend mooi en persoonlijk verhaal neer te zetten in combinatie met een brandend actuele kwestie: het moderniseren van ons wetboek omtrent zedendelict. Ook in Nederland lopen we achter in het beschermen van slachtoffers van seksueel misbruik. Prima Facie is een stuk dat op geniale wijze blootlegt hoe het eeuwenoude rechtssysteem in stand gehouden wordt en wie er door onze wetten daadwerkelijk beschermd worden."

nominatie Theo d’Or

Maria Kraakman is genomineerd voor de meest indrukwekkende acteerprestatie in een dragende rol. Uit het juryrapport: “Kraakmans interpretatie is uiterst gelaagd; bravoure gaat hand in hand met raffinement. In de tweede helft komt Kraakmans meesterschap bij uitstek naar voren. Op een uiterst subtiele manier schakelt ze tussen stadia van ongeloof, zelftwijfel en strijdlust en bevestigt zich andermaal als een van Nederlands meest indrukwekkende acteurs van haar generatie.”

leesclub

Het prijswinnende toneelstuk Prima Facie van auteur Suzie Miller is op 25 en 26 oktober te zien in Stadsschouwburg Nijmegen. In aanloop naar de voorstelling organiseren we op 18 oktober een verdiepende leesclub over de gelijknamige roman.

nagesprek 

Na afloop van de voorstelling is er een nagesprek. Publiek kan onder leiding van een gespreksleider meedoen aan een filosofisch kringgesprek over de thema’s van de voorstelling. Het nagesprek duurt ongeveer 30 minuten en is gratis toegankelijk mét ticket. Reserveer deze samen met je ticket voor de voorstelling in het verkoopproces. Het nagesprek vindt plaats in de stemkamer, in de kelder van de Stadsschouwburg. De lift gaat helaas niet tot de kelder. Hierdoor is het nagesprek tot onze grote spijt niet rolstoeltoegankelijk. We werken aan een oplossing hiervoor. 

in de pers

"Maria Kraakman speelt virtuoos toneel." - De Volkskrant ★★★★★

"Anderhalf uur lang houdt Kraakman je aandacht gevangen." – Trouw ★★★★★

"Deze monoloog is voor de acteur een tour de force van anderhalf uur." - 8weekly ★★★★★ 

be my guest bij voorstelling op 26 oktober  

Wanneer

  • Vrijdag 25 oktober 2024 om 20.00 uur
  • Zaterdag 26 oktober 2024 om 20.00 uur

Neem alvast een kijkje

Hier ga je heen